איך לפתוח נגרייה בישראל?
לפני שאתה מחליט לפתוח נגרייה כדאי שתדע את העובדות והמספרים ההכרחיים לכל מי שרוצה לעסוק בעיבוד עץ ומוצריו.
- תוכן העניינים:
השוק המקומי והגדרת לקוחות
הענף שמחזיק מעמד בעולם המודרני. מספר הנגריות שפועלות בישראל על פי הלשכה המרכזית נכון לשנת 2021 בישראל עומד על כ-2500 נגריות פרטיות שפזורות בכל רחבי הארץ, והמספר ממשיך לעלות בכל שנה בכ-1.5%. לעומת זאת, מספר בעלי המקצוע בישראל נמצא במגמת ירידה מתונה, וזהו נתון מעניין ליזמים שבאפשרותם להתמקצע במקצוע ולעסוק בו, מדובר על הזדמנות עסקית של ממש. בישראל, ענף הנדל"ן בזינוק מתמיד ובשל כך, קיים ביקוש למטבחים ביתיים משודרגים עבור זוגות צעירים ומשפרי דיור, על פי סקר נערך בשנת 2018, 3,500 אלף זוגות בישראל ישדרגו את המטבח, מתוכם כ-1,300 זוגות יפנו לנגר פרטי.
השוק מתחלק בין חברות המטבחים הגדולות, לנגרי "אומן" פרטיים הפזורים בכל הארץ.
נגר פרטי מעניק ייצור מדויק על פי המידות בשטח, מה שעשוי להוזיל את המחיר לעומת חברת מטבחים בה המטבחים מיוצרים באופן המוני מראש ובגודל קבוע.
אז מה היא בעצם נגרות? נגרות היא מקצוע עיבוד עץ ומוצריו לכדי מוצרים כגון: רהיטים, כלים, מטבחים, בתים בארה"ב ובמקומות נוספים בעולם וכדומה. בעבר העבודות נעשות בעזרת כלי עבודה ובידיים, כלים כגון: פטיש, מסור, אזמל ומקצועה.
היקף ההשקעה הכספית והספקים
בנגריה עיקר ההשקעה הכספית הראשונית הוא מלאי וציוד, נגריה מחויבת לפעול עם רישיון עסק. חשוב לעסק לעמוד בכל התקנות והדרישות של משרד איכות הסביבה ומשרד החקלאות, בשל העובדה שנעשה שימוש במשאב טבע כגון סוגי עצים שונים, שאלמלא כן לא יינתן לנגריה היתר לפעול כדין, וככל ולא יינתן האישור המקדמי, לא יתאפשר לבעל העסק לעבוד מול חברות ממשלתיות גדולות.
מודעות מובילות שעשויות לעניין אותך בתחום "נגריות ונגרים"
מחפש שותף ..... רציני
חסוי
המשתמש מעדיף להשאר בעילום שם
מחפש
שותף להקמת עסק
מיקום
נצרת עלית
בית בקשטלי, הונגריה, 140 מ"ר
חסוי
המשתמש מעדיף להשאר בעילום שם
מיקום
הונגריה, בודפשט
סוג הנכס
דירות למכירה
270,000 €
הונגריה, בודפשט
140 מ״ר
דירות למכירה
רוב הכספים המושקעים בעסק הם עבור הציוד והמלאי שמוחזק ונקנה לפי הזמנות. בין שלל הדרישות של המשרד הכלכלה (העבודה לשעבר) הוא בטיחות בעבודה.
השקעה בטכנולוגיה – ההתפתחות הטכנולוגית המהירה וחדירתן של מערכות ממוחשבות לענף הנגרות בישראל חושפות בפנינו מקצועיות והכרת תחומים חדשים, כגון ציוד לייזר, מסור שולחני מדויק בעל סטייה של 0.05 מ"מ, מייצב למסור פס, להב לחציבה בעץ, מודד לחיתוך אנכי, מפסלת בעלת ראש מהופך – הטכנולוגיה מאפשרת כיום לכל נגר לפעול במקום באופן עצמאי ומבלי להיעזר באיש צוות נוסף, חוסך עלויות באופן משמעותי.
הרווח בתחום ענף הנגרות הוא גבוה יחסית. להלן הערכות רווח כפי שנמסר לנו על ידי בעלי המקצוע מנגריות שונות:
אחוז הרווח הגולמי : | 30%–35% |
*מרכיבי הפדיון העיקריים בנגריה הם מלאי.
ההשקעה הראשונית תהיה כדלהלן:
- השכרת נכס מסחרי: 8 עד 13 אלף שקלים (כפול 12 חודשים) לעסק בגודל מינימום 100–300 מ"ר, בהתאם לאזור בארץ.
- שיפוץ / תכנון: 12–45 אלף שקלים.
- רישוי עסק: העסק טעון רישוי על פי פריט רישוי 10.16 לפי הצו. העלות היא 9 עד 12 אלף שקלים – תלוי בגודל העסק.
- עובדים: מינימום עובד אחד; כל עובד מרוויח בממוצע כ-8,500 שקלים לחודש (כפול 12 חודשים).
- רכישת ציוד ומלאי ראשוני: מ-45 עד 100 אלף שקלים, המלאי נקנה בהתאם להזמנות הנכנסות, אין צורך לבצע הזמנות של מלאי ש"ישכב" במחסן.
סך כל הסכום להקמה ראשונית לשנה הראשונה לעסק מסוג נגריה: כ-264 אלף שקלים (כ-100 מ"ר).
ניהול מלאי ומניעה של אחזקת מלאי לא רלוונטי - חשוב מאוד, גודל הנגרייה מוגבל בשטח ושימוש בכל השטח לאחסון מקטינה את שטח העבודה.
היכן ניתן למצוא ספקים לנגרייה?
ספק?! רוצה לפרסם כאן
מלווים בהצלחה עסקים לרישיון עסק
ייעוץ ראשוני חינםשלבים בפתיחת העסק – מה נדרש?
כמו בכל הקמת עסק חדש, ישנם מספר שלבים של התאגדות ושל רישום ברשויות המס והביטוח הלאומי. אלו נקודות כלליות הנוגעות לכל עסק, ואין זה המקום לפרט אותם, אך נדגיש כי הקמה של חברה היא שלב מומלץ בשל היקף הפעילות והעבודה בנגריה. עתה נתמקד בשלבים אשר נוגעים באופן ישיר לנגריות.
שת"פ מול אדריכלים ומעצבי פנים –שיתוף פעולה עם אדריכלים ומעצבי פנים הם תנאי הכרחי לנגר המתחיל, לצורך הקמת המאגר הראשוני של הלקוחות, ישנו יתרון לשיתוף פעולה עם מעצב/ת המעניקים חשיפה לקהל לקוחות שנותן אמון בבעל מקצוע.
אתר אינטרנט תדמיתי – בסעיף הזה אף בעל מקצוע לא יוכל להטיל ספק, אתר תדמיתי לעסק הינו מצרך חובה בימינו. לאתר תדמיתי יתרונות רבים בקידום העסק, שיווקו ובחשיפה לקהל לקוחות רב.
על מנת להבטיח שירות יעיל ומקצועי ללקוחות הפוקדים את הנגרייה, מומלץ לעשות שימוש בתוכנה הממחישה הדמיה של המטבח, למרות שבעלי מקצוע רבים עושים זאת על ידי שרטוט ידני עשוי היטב, כיום בלי ספק הדמיה 3D תעניק יתרון מול מתחרים. ישנן תוכנות המשלבות כלי לניהול לקוחות, כלי זה כולל את פרטי הלקוח, מעקב אחר הזמנות, דיוור ועדכון הלקוח בדרך של SMS או E-mail. מערכת הניהול תכלול בסיס נתונים מלא, עדכני ומדויק.
להלן מספר שלבים חשובים בהקמת נגריה:
-
תוכנית עסקית – הכירו את השוק היטב. הנתונים שאספנו עבורכם במדריך זה אינם מספקים. הבינו מה היעדים שלכם, מה התחזית לרווחים? עד כמה קיימת כדאיות תחרות שוק באזור, ורק אז תתחילו לחפש את הנכס עבור הנגרייה שלכם.
-
מיקום –למיקום יש משמעות בעבודה מול לקוחות, אך יש לקחת בחשבון נגישות תחבורתית, להובלת סחורות.
-
הלוואה כספית – לעיתים הכספים להקמת העסק מתבססים על הון עצמי, בייחוד כאשר העסק נמצא בתחילת דרכו. הון עצמי והלוואה כספית מהבנק, מהווים תזרים ראשוני להקמת העסק הראשון שלכם.
-
ניהול מלאי – נהלו היטב את המלאי שלכם באמצעות תוכנה, חיסכון של שטח אחסון מהווה יתרון לשטח עבודה.
-
רישוי העסק: נגרייה הוא עסק הטעון רישוי 10.16 (א'), כלומר הוא מחויב להגיש בקשה לרישיון עסק לרשות המקומית.
להלן מספר דגשים:
- חלה החובה להגיש בקשה לרישיון עסק.
- הרישיון עסק ניתן לבעל העסק לניהול עסק, ולא ניתן להעברה ללא הסכמה.
- מומלץ להיעזר באדריכל רישוי - משרד קלוד אדריכלים מומחה בתחום רישוי העסקים.
- עסק שפועל ללא רישיון מהווה הפרה וייתכן בעקבות פסיקה שניתנה על ידי בית המשפט יגרום לאי כיסוי מול ביטוחים שונים.
ביטוחים:
- ביטוחי מבנה ותכולה.
- אחריות בעל המקצוע כלפי צד ג' (ביטוח צד ג').
- ביטוח חבות מעבידים.
- ביטוח אחריות מקצועית לעובדים
נוסף על כל האמור לעיל, מומלץ להתייעץ עם סוכן ביטוח באשר לביטוחים נוספים.
רשימת הציוד הנדרש
הציוד והמכשור הנחוצים לביצוע העבודות בנגרייה:
- קלמרות
- מכשיר נגרות
- מחרטה לעץ
- מלטשות סרט
- מסור שולחן
- קומפרסור
- ארגזי כלים
- מסור פס
- מפסלת בעץ
- שואבי אבק תעשייתיים
- שולחנות נגרות
- אביזרים נלווים
סיכום
אומנם מדובר על ענף פיזי, שאינו מתאים לכל אדם, העובדה כי בישראל על פי הלשכה המרכזית נכון לשנת 2021 בישראל עומד על 487 נגריות פרטיות, מהווה סוג של אינדיקציה כי הענף חי ובועט, כיום קיים צורך משמעותי בשילוב טכנולוגיה וזאת על מנת לקצר תהליכים בעבודה, כמו כן, חלה חובה להגיש בקשה לקבלת היתר עבודה, תוך עמידה בתנאים שהוצבו על ידי המשרדים השונים, כגון משרד הככלה, כבאות ועוד. היתר לרישוי עסקים הינו תנאי חובה לנגריות לצורך השלמת התנאים לעבודה סדירה.
הנתונים מראים כי הביקוש לנגרים פרטיים גובר, על פי סקר נערך בשנת 2018, 3,500 אלף זוגות בישראל ישדרגו את המטבח, מתוכם כ-1,300 זוגות יפנו לנגר פרטי.
להשקעה הראשונית בעסק חמישה רכיבים עיקריים: דמי שכירות; שיפוץ והקמה; רכישת ציוד; עובדים; מלאי. להקמת עסק בתחום זה שגודלו 100 מ"ר מינימום יידרשו בשנה הראשונה כ-264 אלף שקלים לכיסוי כלל ההוצאות שהוזכרו לעיל.
האם המדריך הועיל לך? (0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים) |
עוד כתבות בנושא |
מצאתם טעות? מעוניינים להוסיף מהידע המקצועי שלכם? לחצו כאן!
לכל המדריכים >
הוסף תגובה חדשה
תגובתך התקבלה, ותפורסם בכפוף לשיקולי העורך.