גודל גופן
חסימת הבהובים
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
הצהרת נגישות
ביטול נגישות

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

Internet Explorer ובChrome ובגרסאות ישנות של Firefox: לחצו על מקש Alt ועל מקש המספר או האות על-פי הרשימה. ב Firefox 3 ומעלה: לחצו על המקשים Alt + Shift + המספר או האות.

לא אישרת את חשבונך

שלחנו לך מייל אישור חשבון אך לא אישרת אותנו. נא אשר, ונסה שנית.

 
 
 
חפש בפורטל העסקים

איך לפתוח מבשלת בירה בישראל?

מבשלת בוטיק שתציע לשוק בירה ייחודית יכול להיות רעיון מעניין לעסק חדש, אך כמובן שבדרך להגשמת החלום ישנם גם קשיים ואתגרים שאיתם צריך להתמודד (בירוקרטיה). אתם שוקלים לפתוח מבשלת בירה ולהרוויח מזה..

מבשלת בירה צילום: MabelAmber/pixabay.com

 

  • תוכן העניינים:
מחפש עסק לקנייה או להשקעה?

הירשם עכשיו לסוכן המציאות שימצא עבורך את העסק המושלם חינם!

השוק המקומי והגדרת הלקוחות

שוק הבירה בישראל מוערך ב- 200 מיליון דולר בשנה וע"פ ההערכות זה רק הולך וגודל. בשוק זה ישנם שחקנים רבים המציעים בירות מקומיות ובירות מיובאות, כמו גם תחרות מול משקאות אלכוהוליים אחרים. שני השחקנים הגדולים בשוק הם חברת טמפו משקאות ומבשלות בירה ישראל אשר מציעות מותגי בירה מקומיים וגם מותגים זרים המיוצרים בארץ. לצד אותן מבשלות בירה ישנם גם יבואנים המציעים בירות מחוץ לארץ, וגם כמה מבשלות בוטיק המייצרות בירה מקומית. בישראל אין היסטוריה של מבשלות בוטיק, אך בשני העשורים האחרונים הופיעו בישראל מבשלות בוטיק רבות ומספר סוגי הבירה המיוצרים בישראל מוערך בכ-100 סוגים שונים.

צריכת הבירה בישראל נחשבת לנמוכה יחסית למדינות מערביות אחרות. צריכת הבירה לנפש בישראל היא כ 15 ליטר בשנה, זאת לעומת צ‘כיה אשר נחשבת למובילה עולמית ושם הצריכה עומדת על 150 ליטר בשנה. גם הרגלי השתייה הם שונים; הישראלים מעדיפים לשתות את הבירה שלהם בברים ובמקומות הבילוי, ופחות בבית. לגבי צריכת הבירה הביתית קיימים בשוק אלמנטים של עונתיות ואנו רואים צריכה גדולה יותר סמוך ליום העצמאות וחגי ישראל (מלבד פסח). באופן כללי העונתיות בשוק הבירה היא בעיקר בחודשי הקיץ בהם מתבצעות כ 60% מהמכירות, ים ושמש עושות למכירות רק טוב.

הבירות נמכרות בנקודות מכירה שונות:

רשתות השיווק - הסופרמרקטים השונים מאפשרים לכם לקנות סוגים שונים של בירות, כאשר הם בדרך כלל מציעים את מותגי הבירה הפופולריים של היצרנים הגדולים, אין מבחר גדול במיוחד, משיקולי נוחות.

חנויות אלכוהול ומעדניות - בחנויות המתמחות תוכלו למצוא היצע גדול בהרבה של בירה מסוגים שונים, ובהן תוכלו למצוא גם את מותגי הבוטיק המקומיים השונים, בירות ללא גלוטן וכו'.

ברים ומועדונים - הברים והמועדונים הם צרכנים גדולים של בירות אותם הם מוכרים לקהל המבלים במקום. עיקר הבירות הנמכרות במקומות אלו הן בירות של היצרניות הגדולות אשר לעתים נמכרות כבירה מהחבית וגם בירה בבקבוקים. אך עם העלייה בפופולריות מותגי הבוטיק גם הם מצאו את דרכם לחלק מהברים. 

ענף האירוח - בתי מלון, מסעדות ואולמות אירועים גם כן מציעים בירות ללקוחות והאורחים. אלו בד"כ בירות מיובאות שסגורות בבקבוק, אך נתון לשינוי בהתאם לאופי המקום.

הבירה המיוצרת בישראל על ידי מבשלות הבוטיק היא יקרה יותר מאשר המותגים הגדולים והבירות המיובאות, והיא בדרך כלל פונה לקהל קצת שונה אשר אוהב לנסות דברים חדשים ובירות בעלות טעמים מיוחדים.

על מנת להצליח מבחינה כלכלית יש למכור כ 3500-4000 ליטר בירה בחודש, דבר מאתגר בהתחשב בגודל השוק הישראלי. ישנן מבשלות בירה אשר בחרו במודל אחר אשר משולב עם פאב/מסעדה. כך פונקציית המבשלה מעניקה ערך מוסף לפאב, והפאב מאפשר לגוון את מקורות ההכנסה. אם תהיו יצירתיים מספיק תוכלו להציע גם שירותים נוספים כמו סיורים מודרכים, סדנאות להכנת בירה ביתית, מכירה של כלים וציוד להקמת מבשלת ביתית, ימי טעימות, מכירה של מארזים וכו‘.

 

היקף ההשקעה הכספית וספקים

על מנת לפתוח מבשלת בירה אתם זקוקים למקום מתאים וציוד. עלויות ההקמה מושפעות מיעדי הייצור שלכם. מבשלות בוטיק בדרך כלל מייצרות כמה אלפי ליטרים בודדים בחודש. עליכם למצוא את האיזון בין כמות הייצור הנדרשת על מנת להצדיק את ההשקעה והעלויות, אך במקביל לקחת בחשבון את היכולת שלכם למכור את כמות הבירות המיוצרת. מלבד הציוד הדרוש, צריך גם לדעת כיצד להכין בירות ורצוי ללמוד את הנושא בצורה מסודרת ומקצועית. 

מבחינת עלויות ההקמה הראשוניות :

מקום - עליכם למצוא מקום המתאים להקמת מבשלת בירה, בד"כ מבנה תעשייתי או במידה ומדובר על מכירה במקום בלבד (רישיון יצרן למכירה במקום) כחלק מהקמת הפאב. תצטרכו להשקיע גם בשיפוץ המקום על מנת להתאים אותו בצורה המושלמת לצרכים של הייצור. קחו בחשבון שאתם זקוקים לשטח אחסון של חומרי הגלם; שטח ייצור בו נמצא כל הציוד לבישול הבירה ושטח אחסון למוצרים המוגמרים.
כל אלו מושפעים מהיקף הייצור, אך לצורך ההתחלה ניתן להעריך כי תוכלו להסתפק בשטח של 150 מ"ר. 

יש לקחת בחשבון את המוכנות של המקום לקבלת חומרי גלם ולהעמסת רכבי חלוקה. 

על המקום להיות בעל כניסות מרובות: 

  • לפאב 2 כניסות לפחות – כניסת ספקים נפרדת מכניסת הלקוחות
  • למבשלת בירה 3 כניסות לפחות– כניסת ספקים / כניסת עובדים / שילוח

ציוד - אתם זקוקים לציוד מלא לצורך בישול הבירה, עבור התסיסה וכל התהליכים הנלווים כמו למשל ניקיון החביות ותהליך הבקבוק או מילוי החביות. 

ציוד חובה למבשלת בירה
ציוד למבשלת בירה

תכנון המבשלה - אם אתם מומחים לתחום תוכלו אולי לתכנן את המבשלה בעצמכם ולהזמין את הציוד הדרוש. אם אין לכם ניסיון בתכנון מבשלת בירה בהיקף ייצור גדול כדאי לכם לפנות לספקי הציוד המקצועיים אשר יכולים לתכנן עבורכם את מבשלת הבירה בהתאמה אישית לדרישות שלכם.

מודעות מובילות בלוח עסקים למכירה

ציוד לפאב כדאי ושווה

מל כהן

מל כהן

יזם במונופולי, קהילת העסקים של

מלאי וציודים שונים לפאב ובדרך גם עצה טובה, אביזרים שונים מהעולם הגדול שמייצרים אווירה מיוחדת כמו שהיה בפאב של מל.....
מחיר

לא צויין מחיר

מיקום

כל הארץ

צפו במודעה

השבוע

הצג מספר טלפון
שלח הודעה

דווח על שגיאה (מודעה מס' 19266)

הדבר הבא בתחום הכושר והספורט

מכון טיפוס

מכון טיפוס

יזם במונופולי, קהילת העסקים של

מחפש

שותף לעסק קיים

מיקום

כל הארץ

פתיחת עסק שבו ישולבו ספורט קהילה חברתית ותחרותית והעלאת מודעות כושר בילדים בצורה מהנה החלטנו על פתיחת קיר טיפוס משולב לילדים ומבוגרים,הקיר יכלול שלל פעילויות וחוגים לילדים.קהילת המטפסים הולכת וגדלה
מחיר

לא צויין מחיר

דרוש משקיע

צפו במודעה

השבוע

הצג מספר טלפון
שלח הודעה

דווח על שגיאה (מודעה מס' 9461)

יש להיעזר במתכנן מטבחים המכיר את דרישות משרד הבריאות בנוגע למפעלי מזון. 

מיתוג ושיווק - על מנת שמבשלת הבירה שלכם תצליח, לא מספיק לייצר אותה צריך גם למכור אותה. בהתחשב בכך שלא תוכלו להתחרות בבירות האחרות בזכות מחיר יותר אטרקטיבי, תצטרכו להשקיע במיתוג ושיווק הבירה. כיום הבמה החברתית תוכל לספק לכם את זה דיי בקלות, פשוט פרסמו פוסט ותדאגו לחשיפה גבוה והשאר היסטוריה.

ההשקעה הראשונית להקמת מבשלת תהיה כדלהלן:

  • עלויות שכירות: נכס תעשייתי או מסחרי למי שמעוניין להקים גם פאב 6,500 שקלים עד 13,000 שקלים (כפול 12 חודשים) לעסק בגודל מינימום 150–400 מ"ר, בהתאם לשטח הנכס ולמקומו.
  • הוצאות שוטפות – ארנונה, חשמל, גז, מים, יועץ מס, עו"ד, אקו"ם, הדברה, אבטחה, אזעקה, ביטוחים ועוד: 55,000 שקלים עד 96,000 שקלים בשנה.
  • שיפוץ (קבלן) / תכנון הכולל יועץ רישוי עסק / עיצוב פנים
    יועץ רישוי עסקים: חובה להוציא רישוי עסק ויצרן – העסק טעון רישוי לפי פריט רישוי 4.8 ו-4.6 א' לפי הצו. העלות היא 15,000 (לפאב עם רישיון יצרן לצורך מכירה במקום) עד 25,000 שקלים, תלוי בגודל הנכס, במיקומו הגיאוגרפי ובמהותו.
    *טוב לדעת! על עסק מסוג מבשלת בירה בשילוב פאב חלה החובה לשתי כניסות לעסק, כמפורט להלן:
    1. כניסת ספקים – להכנסת סחורה גולמית.
    2. כניסת לקוחות – כניסה נפרדת ללקוחות העסק.
    מכאן שמומלץ מאוד להתייעץ מול אדריכל רישוי על מנת לוודא כי הנכס שאיתרתם אכן מתאים לסוג העסק שאתם מעוניינים לפתוח.
  • רכישת ציוד – עבור מבשלת בירה "קטנה" נדרש מיכל בישול עם בקרת טמפרטורה + 2 מכלי תסיסה עם בקרת טמפרטורה ולחץ מיכל מים מקוררים הכולל צ'ילר + מערכת בקרה מגיע על עגלה. מדובר על הוצאה בינונית של מ-190,000 עד 300,000 שקלים.

סך כל הסכום להקמה ראשונית לעסק מסוג מבשלת בירה יצרנית (כ-150 מ"ר): 348,000 שקלים.

לצורך המחשה הערכת עלות יצור של בקבוק שליש במבשלה הוא 2 שקלים לפני שכירות, שכר עובדים, חשמל, מים, והעלות של כל הציוד

 

היכן ניתן למצוא ספקים למבשלת בירה?

ספק?! רוצה לפרסם כאן

לוח העסקים מונופולי

מלווים בהצלחה עסקים לרישיון עסק

ייעוץ ראשוני חינם
קלוד. מומחים ברישוי עסקים

מבחינת העלויות השוטפות:

כוח אדם - בראש ובראשונה אתם זקוקים לאדם מנוסה אשר יהיה בקיא בתהליכי הכנת הבירה והוא יפקח על כל תהליכי ההכנה. במקרה שאתם עושים זאת בעצמכם תזדקקו בעיקר לכוח אדם לצורך תפעול, ניקוי ותחזוקה של המבשלה. 

עלויות לוגיסטיות - יש צורך בפתרונות לוגיסטיים לצורך הספקת הבירות לנקודות המכירה. גם זה תלוי בהיקף המכירות; אם מדובר בהספקה שוטפת על בסיס יום יומי יתכן כי כדאי להעסיק נהג עם רכב חלוקה. אם מדובר בכמויות קטנות יתכן שכדאי להסתמך על שירותים חיצוניים. 

עלויות חומרי הגלם - תהליך הייצור של הבירה דורש חומרי גלם שונים, בהתאם לסוג הבירה שאתם מייצרים. אלו עשויים להיות סוכר, לתת, שמרים ועוד חומרי גלם שונים, כולם פונקציה של תהליכי הייצור והיקף הייצור. 

ציוד ובקבוקים - תזדקקו להספקה של בקבוקים ממותגים לצורך הפצת המוצר הסופי. 

סוגי בירות במבשלת בירה
מה הבירה האהובה עליכם?

היכן לאתר ספקים למבשלת בירה?

על מנת לפתוח מבשלת בירה תצטרכו לעבוד עם ספקים אשר יספקו לכם את הציוד וגם את חומרי הגלם. ככלל אצבע כדאי לבצע רכישות מרוכזות אצל ספק אחד על מנת לקבל מחירים טובים יותר. כדאי לוודא שאתם עובדים עם ספק אשר עוסק בתחום מבשלות הבירה המסחריות ולא עבור המשתמש הביתי אשר מבשל כמה עשרות ליטרים בחודש. כמובן שחשוב לוודא שהספק מציע שירות טכני לתיקון תקלות בציוד. חשוב לעבוד עם ספקים רציניים ואמינים, כל שיבוש בציוד או בהספקת חומרי הגלם יכול בסופו של דבר לשבש את קו הייצור שלכם ולפגוע בהצלחתכם.

בהחלט ניתן למצוא ספקים בשוק המקומי אשר יכולים לספק לכם את כל הציוד לצורך תהליכי הייצור והאריזה.

שלבים בפתיחת העסק - מה נדרש?

להלן כמה קווים מנחים בדרך לפתיחת העסק:

  1. רישיון עסק / רישיון יצרן - מבשלת בירה היא עסק החייב ברישיון. כמובן שעליכם לעמוד בכל הדרישות הרגולטוריות לצורך קבלת הרישיון ותפעול העסק. מומלץ להיעזר באנשי מקצוע לצורך הכנת תכנית העסק והסדרת תהליכי הרישוי מול הרשות המוניציפאלית באזורכם. 
  2. תכנית עסקית - למעשה זה השלב הראשון בהקמת מבשלת בירה. עליכם לבנות תכנית עסקית אשר לוקחת בחשבון את כל הוצאות ההקמה והוצאות התקציב ועושה שימוש אופטימלי בתקציב העומד לרשותכם. 
  3. בחירת מיקום – פורט לפרטים כאן למעלה, הדגיש עליכם למצוא מקום מתאים להקמת המבשלה. קחו בחשבון כי בחירת המקום תשפיע גם על העלויות הלוגיסטיות של קבלת חומרי הגלם והפצת המוצרים המוגמרים. עליכם גם לעשות את השיקולים האם מדובר במקום אשר אך ורק עוסק בייצור או שזהו גם מקום שבו קיימת נקודת מכירה לקהל. 
  4. גיוס והכשרת עובדים - עליכם לגייס את העובדים ולהכשיר אותם לצורך ביצוע התפקיד. הדגש העיקרי שבו יש צורך ברמה מקצועית גבוהה הוא בבחירת האדם המופקד על תהליך הייצור והאדם המופקד על תהליך השיווק. אך בנוסף תזדקקו לעוד עזרה בתפעול המקום, בלוגיסטיקה, תיאום משלוחים וענייני אדמיניסטרציה. 
  5. מיתוג - עליכם לעבוד עם משרד פרסום אשר יכול לסייע לכם למתג את העסק, להדפיס תוויות לבקבוקים וכו‘. 
  6. ביטוחים - פנו אל סוכן ביטוח על מנת לתת מענה לכל הצרכים הביטוחים של העסק והעובדים. למשל ביטוח מבנה ותכולה, ביטוי חבות מעבידם וכו‘. 
  7. בחירת ספקים ורכישת ציוד - מצאו את הספקים אשר יכולים לתת מענה לכל הצרכים של העסק, מהמכונות ועד חומרי הגלם להכנת הבירה. 
  8. רכב חלוקה - עליכם למצוא פתרון לוגיסטי לצורך הובלת הבירה מהמבשלה אל נקודת המכירה. זהו יכול להיות רכב חלוקה שלכם או הסדר עם חברות המעניקות שירותי שילוח באמצעות קו חלוקה. למעשה לצורך ההתחלה יתכן כי כדאי להיעזר בשירות חיצוני ורק כאשר היקף המכירות מצדיק זאת יש לרכוש רכב חלוקה ולהעסיק נהג. 
  9. גיוס - גייסו את ההון הדרוש לצורך ההקמה של מבשלת הבירה. סביר להניח שזהו יהיה שילוב של הון עצמי והלוואות. תוכלו גם למצוא שותפים לעסק שיחלקו אתכם את ההוצאות. כמו כן כדאי לבדוק את אפשרויות הסיוע מטעם המדינה. 
  10. התאגדות ורישום העסק - עליכם להקים את העסק ולהירשם ברשויות המס והביטוח הלאומי. 
  11. תעודת כשרות - אם ברצונכם להגיע אל הקהל של שומרי המסורת יש ליצור קשר עם הרבנות האזורית ולבדוק מהן הדרישות והפרוצדורה. 
  12. קביעת נהלי העבודה - תהליכי הייצור של הבירה הם מדויקים ומדודים, הן מבחינת טמפרטורה בשלבי הייצור השונים, כמויות חומרי הגלם וכו‘. עליכם לקבוע נהלים אשר יגדירו את תחומי האחריות וימנעו מצבים שמשהו ישבש את פס הייצור. 

רשימת ציוד למבשלת בירה / גם ביתית

תהליך הכנת הבירה במבשלת בירה ביתית או מבשלת בירה מסחרית הוא אותו התהליך. אך כמובן שלצורך ייצור כמויות גדולות של בירה יש צורך בציוד בעל קיבולת שונה וגם נכנסים לכאן שיקולים מסחריים של יעילות ודיוק. לא מומלץ להתחיל סתם לרכוש ציוד ללא תכנית ברורה אשר לוקחת בחשבון את כל תהליכי הייצור. ברמת העיקרון למבשלת ביתית אתם תזדקקו לציוד (לא למבשלת יצרנית):

  • משקל
  • כלי מדידה
  • סיפון אוטומטי / מוט שפיה
  • מקל בקבוק + צנרת מתאימה
  • דקסטרוז
  • ציוד לשטיפת וניקוי בקבוקים + בקבוקים
  • פוקק + פקקי כתר (יש בצבעים שונים)
  • סיר בישול
  • שק השריה לגרעינים
  • חומרי חיטוי
  • משוט ערבוב
  • מיכל תסיסה
  • נשם (נשם יין)
  • הידרומטר
  • מדחום

עלות הציוד הראשוני להקמה מבשלת ביתית יכול להסכם ב-600 ₪ חד"פ.

למבשלת ביתית – עסקית – מכירה:

מערכת חימום - תהליכי הייצור דורשים חום ויש צורך במערכות חימום תעשייתיות אשר בדרך כלל עובדות על גז או על חשמל. זהו פרט חשוב אשר ישפיע על עלויות הייצור. בנוסף מכלים גדולים לבישול חומרי הגלם; מכלי התססה; ציוד ערבוב; משאבות; ציוד לניטור התהליכים; ציוד לבקבוק או מילוי חביות, תלוי בצורה בה אתם עובדים. 

לצד הציוד אשר קשור באופן ישיר בתהליכי הייצור תצטרכו גם לפינת עבודה ל 2-3 עובדים לצורך ביצוע המטלות המשרדיות, יחסי הציבור ותיאום המשלוחים. לצורך כך תצטרכו 2-3 עמדות עבודה הכוללות מחשב ומעט ציוד משרד. 

מידוף - לצורף אחסון חומרי הגלם והמוצרים המוגמרים, על אף שבירה איכותית נהוג לשתות טרי, משחק של ניסוי וטעייה. 

טיפ: חשיפה לאור או/ו שמש ישירה, מתחיל תהליך כימי שבסופו לבירה יש ריח לא נעים. לכן, מומלץ להשתמש בבקבוקים כהים לבקבוק הבירה הביתית ולאחסן באזור קריר.

 

סיכום

פתיחת מבשלת בירה יכולה להיות רעיון טוב עבור מי שיש לו ידע בנושא ובאמת יכול לחדש משהו בתחום ולהביא מתכונים ייחודים ומעניינים. כמו כן, יש לבצע השקעה גדולה במיתוג ושיווק על מנת להצליח להתחרות ביצרנים ולהצדיק את המחיר הגבוה בהשוואה לבירות המסחריות של היצרנים הגדולים, שוק הבירה הוא גדול אך מנגד היצרניות המקומיות והיבוא הם המרוויחים העיקריים. כדאי לחתור גם לשיתופי פעולה עם ברים ונקודות מכירה שונות. תוכלו לשקול קונסיגנציה על מנת לבסס את מקומכם בשוק. מומלץ להיות יצירתיים בכל תהליכי השיווק.

לחובבי הבירה, הפעלת מבשלת ביתית יכול להיות תחביב מצוין ולהוזיל עלויות של ממש למי שאוהב לשתות בירה גם מחוץ לשעות העבודה, להפוך את התחביב למקצוע זה דבר שדורש ניסיון, ידע, והרבה זמן פנוי, עסק של ממש.

האם המדריך הועיל לך?

(0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים)

עוד כתבות בנושא

 

מצאתם טעות? מעוניינים להוסיף מהידע המקצועי שלכם? לחצו כאן!

 

 

לכל המדריכים >

 

 
1
תמונת המשתמש
אוליבר
צריך לקחת בחשבון שהקמת מבשלה לוקחת זמן
והרבה... אבל אולי הדבר הכי חשוב בהקמת כל עסק הוא למצוא את הנקודה העדינה שמאזנת בין תוכנית עסקית מנצחת ובין ההתמודדות עם מה שהיום יום זורק עליך. אתה חייב להיות סתגלן ולהבין שהתוכנית העסקית היא טובה בעיקר בראש שלך בפרט כשאתה חושב עליה באמבטיה אבל למציאות חוקים משלה והדרך היחידה להתמודד היא לתת את מה שצריך בכל יום מחדש ובפרט כשלא מתחשק במיוחד.
17/12/2020