גודל גופן
חסימת הבהובים
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
הצהרת נגישות
ביטול נגישות

לחיצה חוזרת ונשנית על המקש Tab תעביר אתכם בין הקישורים והאזורים השונים בעמוד.

הפעלת מקשי הקיצור תלויה בדפדפן שבו אתם משתמשים:

Internet Explorer ובChrome ובגרסאות ישנות של Firefox: לחצו על מקש Alt ועל מקש המספר או האות על-פי הרשימה. ב Firefox 3 ומעלה: לחצו על המקשים Alt + Shift + המספר או האות.

לא אישרת את חשבונך

שלחנו לך מייל אישור חשבון אך לא אישרת אותנו. נא אשר, ונסה שנית.

 
 
 
חפש בפורטל העסקים

איך לפתוח פוד טראק בישראל?

אם אתה מעוניין לפתוח משאית מזון (פוד טראק) משלך רק כי אתה חושב שקל יותר להקים משאית מזון מאשר לנהל מסעדה, אתה עלול להתאכזב. כי מצפה לך כמות נכבדה של ניירת, ימים ארוכים ומפרכים של עבודה, ניהול מלאים, בישול, ועבודה עם לקוחות. אז כדי להקל עליך במעט את כאב הראש מונופולי החליטו לסכם בעבורך את מה שאתה חייב לדעת.

 

  • תוכן העניינים:

מאפיינים כלליים וסקירה של פוד טראקס בישראל

משאיות האוכל מגיעות לישראל, ה"טרנד" העולמי חודר אט-אט לשוק המקומי וצץ כמו פטריות אחרי הגשם בכל האירועים בישראל. אין ספק כי מדובר כאן על תופעה, וככל הנראה היא הולכת להישאר כאן עוד זמן רב.

קצת רקע על "פוד טראק": מסיקור עולמי לא מדובר על טרנד המשאיות הראשונות שהופיעו בעולם החל משנת 1950 במדינות שונות בארה"ב. אלו שירתו את הפועלים, את עובדי הבנייה ואת אנשי העמל אשר היו מרוחקים מהעיר. הדבר אִפשר להם לאכול דבר מה במהירות, במחיר נמוך ובזמינות גבוהה. הנושא תפס תאוצה כששפים גילו את הפוטנציאל העסקי הטמון במשאיות. הם שדרגו אותן, ציידו אותן היטב ועברו לשלב הבא – מזון גורמה מהיר. המהפכה האמיתית הורגשה בשנת 2009 בניו יורק, והיא רק הלכה והתעצמה. מכאן ניתן להסיק כי אין מדובר על טרנד אלא על עסק של ממש, ההולך ומתעצם.

ישראל זכתה לעלייה מסיבית בשנים האחרונות. החל מ-2016 החלו גלי שמועות על הפצת משאיות מזון. התחום זוכה לסיקור נרחב במדיה ובתקשורת. החסם העיקרי בתחום הוא חוק רישוי עסקים. החוק הישראלי מחייב כל עסק שמוכר אוכל להחזיק ברישיון רוכלות. רוב הרשויות המקומיות הפעילו חוק עזר עירוני למניעת רוכלות בשטחיהן. כיום כבר יש פתרון להפעלת המשאיות ברחבי הארץ. אם כן, מדובר על עלייה משמעותית הן ברכישות והן בהקמות של משאיות מזון.

 

ענף משאיות האוכל פועל בקונספט שונה מזה שבחו"ל. בארץ אימצו את המראה ואת השיטה, אך לא את דרכי העבודה. משאיות המזון בישראל הן משאיות מזון שאינן נוסעות בכבישי הארץ*. הן מחוברות לנגרר על מנת להתנייד מאירוע לאירוע, אבל ההבדל המהותי הוא שהן מאושרות כמטבח קצה. המזון, לכל הפחות על פי הגדרתו, מסופק ממקום שהוא בעל רישיון יצרן. התהליך העבודה הנעשה על גבי הפוד טראק הוא למעשה "סגירה" בלבד. המשמעות היא שכל המזון המסופק למשאית הוא מעובד, שטוף וחתוך, כך שאין מדובר על פעולות הכנה אלא נדרש רק בצלייה, בטיגון, באפייה ובהרכבת המנות.

*בשונה מארצות הברית למשל, שם מדובר על כלי רכב לכל דבר אשר נוסע לנקודה מסוימת אשר משלמים עליה עלות זיכיון בסכום גבוה, והעסק מעוגן בחוק רישוי עסקים.

בישראל, ההערכות נעות סביב כמה עשרות בודדות בלבד של משאית מזון הפועלות בארץ. עלות הקמה של פוד טראק משתנה בהתאם לגודל המשאית ולסוג המזון. המגוון רחב, ולהלן חלק מהסוגים השונים הפועלים בשטחנו:

  • איטלקי
  • בר אלכוהול
  • גורמה
  • ללא גלוטן
  • דרום אמריקאי
  • מרוקאי
  • מקסיקני
  • טבעוני
  • דגים
  • קינוחים
  • אמריקאי
  • ישראלי
  • יווני
  • ים תיכוני
  • טורקי
 

הקמת משאית מזון היא הדבר המקשר של כל יזם המגיע מתחום האוכל. הרי מדובר על "מסעדה על גלגלים", וכשמה כן היא. הקמת מסעדה היא דבר מורכב הרבה יותר מהפעלת פוד טראק. הצפי הוא שעוד בשנת 2019 נגיע למספר תלת-ספרתי של יחידות הפועלות ברחבי הארץ, בפסטיגלים ובאירועים חברה ותרבות.

פוד טראק
מתוך כפר האירווזיון 2019

היקף ההשקעה הכספית והספקים

ראשית, תכננו את הקונספט ואת הקהל שאליהם אתם מכוונים, ולאחר מכן תכננו את הסגנון לפוד טראק משלכם.

היעד הראשון שלכם הוא בונה הנגררת – משאית המזון בשילוב גרפיקאי למיתוג ולצבע.
הציוד הפנימי כולל התאמה מלאה של דלפקי העבודה. האבזור הפנימי מחייב לכלול נקודת מים (חמים/קרים).

מודעות מובילות בלוח עסקים למכירה בתחום "פוד טראק"

פוד טראק ריווחי למכירה בשרון

ברוקרלי

ברוקרלי (מתווך)

צוות ברוקרלי מציע מגוון שירותי

סיבת מכירה

הסבה מקצועית,הזדמנות עסקית חדשה

שנים

שנות פעילות

6

ממוקם בציר מרכזי עם תנועה אדירה בכל ימות השבוע העסק פועל במתכונת עבודה מחמישי עד מוצש מבחירה , ניתן לפתוח ימים נוספים ולהגדיל רווחים עובדים מול חברות משלוחים שכירות חודשית- 5,500₪ נמכר עם כל הציוד
מחיר

לא צויין מחיר

מיקום

כל הארץ

שטח

50 מ״ר

רישיון עסק

קיים

צפו במודעה

השבוע

הצג מספר טלפון
שלח הודעה

דווח על שגיאה (מודעה מס' 21736)

אתר אינטרנט לתכשיטים

חסוי

חסוי

המשתמש מעדיף להשאר בעילום שם

סיבת מכירה

סיבות בריאותיות,הזדמנות עסקית חדשה

שנים

שנות פעילות

לא ידוע

אתר אינטרנט לתכשיטים עם מערכת סליקה בינלאומית של ישראקארט ת האתר עובד על דרופשיפיג ת עם ספק ענק בסין , האתר מגיע עם טיקטוק אינסטגרם חשבון שופיפיי מסודר אימייל ודומיין
מחיר

35,000

כתובת אתר האינטרנט

הצג כתובת אינטרנט

צפו במודעה

השבוע

הצג מספר טלפון
שלח הודעה

דווח על שגיאה (מודעה מס' 20777)

להלן פרטי ההשקעה הראשונית להקמת פוד טראק:

  • רישוי עסקים לפודטראקפריט רישוי 6.9 א' - פורסם לראשונה מפרט אחיד בדצמבר 2020. עלות כ-8,500 שקלים - כולל עלויות תכנון ופרשה טכנית.
  • עלויות שכירותאין! זה היתרון בניהול משאית מזון.
    עם זאת, הדבר כן דורש עלות אחסון + שמירה לנגררת במגרש (עדיפות לאחסון במחסן סגור, כולל נקודת חיבור לחשמל). העלות: כ-800 שקלים לחודש, כולל הוצאות חשמל.
  • הוצאות שוטפותאין! ההוצאה היא פר אירוע.
    תשלום למיקום המשאית למשך שבועיים בפסטיבל המוני או מקומי: כ-6,000 שקלים. שלוש פעמים בשנה: כ-18,000 שקלים.
  • הקמה / תכנון / בנייה / עיצוב פנים – לנגררת / משאית מעל 8 מ"ר
    80,000 עד 180,000 שקלים.
    ראשית, נציין כי מדובר במשאית מזון על גבי נגררת. ייתכן שהיא עם גלגלים, אך הניידות שלה באמצעות גרר.
  • רכישת ציוד – מדובר בהוצאה קטנה יחסית, של 30,000 עד 80,000 שקלים. הוצאה זו כוללת ציוד למטבח מנירוסטה, לדלפק, מקררים, מנדפים (במידה ונדרש) וכולי.

סך כל סכום ההשקעה להקמת פוד טראק באופן חד-פעמי: מינימום 126,000 שקלים (כ-8 מ"ר).

*אינו כולל אירועים.

מומלץ בחום לשקול, עוד בטרם תחילת ההוצאות, תכנית עסקית מפורטת היטב, שבה בעצם מתמקדים בעלויות ההקמה והחזר ההשקעה צפוי. יש לאמוד את ההשקעה בעסק ולהבין כיצד יגיעו הרווחים, וזו כמובן נגזרת של התשובה לשאלה לאיזה סוג של אירועים אתם מכוונים. כדאי לשקול להשכיר את משאית המזון ליזמים המעוניינים להפעיל את המשאית באופן עצמאי ללא תלות ברווחים (או לחלופין באחוזים נמוכים).

היכן ניתן למצוא ספקי / מתכנן לפוד טראק?

ספק?! רוצה לפרסם כאן

לוח העסקים מונופולי

מלווים בהצלחה עסקים לרישיון עסק

ייעוץ ראשוני חינם
קלוד. מומחים ברישוי עסקים

שלבים בהקמת העסק – מה נדרש?

ענף המסעדנות הוא ענף בסיכון, וזאת בשל התנודות העצומות הקורות לעיתים קרובות בשוק. אך הוצאות התקורה (שכירות, ארנונה, חשמל ושאר ההוצאות התפעוליות) משולמות ללא קשר, וזו הסיבה לחוסר היציבות של הענף ואף להתמוטטותו חדשות לבקרים. לעומת זה, הפוד טראק נהנה מכל היתרונות, וללא שום חסרונות, שהרי אין תשלומים קבועים. יש אירוע – תשלם; אין אירוע – אין הוצאות. התשלומים בשלב ההקמה די זהים, בדומה להקמת עסק פיזי בתוך מבנה מסחרי.

מתחילים > תחשבו היטב: מה הקונספט שלכם? מה הסגנון שלכם? מהו כרגע הטרנד המרכזי? האם אני מתחבר אליו?
בחרתם קו או רעיון? תעשו התאמות ושילובים ותתחילו למתג אותו ולהוציא מוצר ייחודי לעולם החדש של הפוד טראק בישראל. סף הכניסה לשוק כרגע אינו גבוה, וכל אחד יכול לעשות זאת.

הקמה, תכנון ועיצוב של המשאית – כל אלה הם מלאכתם של בעלי מקצוע מומחים. בחרו ספק ותנו לו להוביל עבורכם את המהלך, החל משלב המיתוג והעיצוב ועד שלבי ההקמה הסופיים. כל שיישאר לכם הוא להגיע עם כיוון, וקדימה!

שלבי התכנון למטבח (מטבח קצה) וכמה נקודות שאולי שווה לשקול בעת ההקמה:

    • תכנון פנים עשוי מפלדת אל-חלד (נירוסטה) או כל חומר רחיץ העומד בתנאי משרד הבריאות לעבודה עם מזון.
    • כנ"ל באשר לרצפה – חומר הניתן לשטיפה בקלות אך מונע החלקה.
    • משטחי עבודה מנירוסטה הכוללים כיור עם מים זורמים (חמים מסופק ע"י אטמור).
    • שילובי מתקני קירור 4+ מעלות / ארונות חימום 57+ מעלות.
    • אמצעי חימום העומדים בתקן הישראלי, כולל מערכת לכיבוי אוטומטי לפי תקן 1001 פרק 6.

*באופן כללי יש להתייעץ מול אדריכל רישוי המתמחה בתחום של מזון לחלוקה נכונה.

לפני תחילת תהליך ההקמה יש להתייעץ עם חברת קייטרינג בעלת רישיון יצרן, אשר בהמשך גם תספק עבורכם את האישורים על מנת לפעול באירועים הדורשים זאת. תתחילו לפענח מהם התהליכים שנדרש מכם להכין מבעוד מועד לפני קבלת המזון אל המשאית בשטח, ומה עליכם לעשות בנדון. במילים אחרות, הדבר אומר טיפול נכון במזון, שטיפת ירקות, חיתוך הירקות, הכנת רטבים ותוספות וכולי. כל זה ועוד נעשים מחוץ למשאית. הפוד טראק מקבל הכול מוכן ומבצע את התהליך הסופי של הצלייה, הסגירה וה"צִלחות" של המנה.

חשוב לבחור את הציוד תוך כדי התחשבות בעומק שלו (70 או 90 ס"מ). נדרש להשאיר מינימום רוחב מעבר באמצע המשאית (רוחב המעבר יהיה 110 עד 120 ס"מ).

זכרו שככל שהאירוע הוא המוני יותר, תיהנו כמובן מתנועת קונים גבוהה יותר. זהו פרט חשוב כמובן, אך עם זאת יש להביא בחשבון כי השכירות להפעלת המשאית באירוע גם תעלה בהתאם. השקיעו בכך את מרב המאמצים שלכם, ונסו לאתר את האירוע הטוב ביותר עבור הפוד טראק שלכם. כלומר, מהו האירוע שיהיה בו הקהל המתאים ביותר למוצר שאתם מוכרים?

חשוב לזכור כי את הפסטיבלים המרכזיים מזינות על פי רוב פעילויות שיוזמות הרשויות המוניציפליות, ולא רק בחגים אלא במשך כל השנה. פעילויות אלו הן מגוונות, ודי אם נזכיר כמה מהן, כגון אירועי קיץ, בריזה, אירוויזיון (2019 – היה טירוף) ופסטיבל היין. כמובן, אירועים אלו מושכים קהל רב, והקהל רעב למזון ייחודי ומהיר.

אז מה אתם יודעים על תפעול משאית מזון?

  1. לספק מנות במהירות – אחד הדברים החשובים שיש לשים לב אליהם בתפעול המשאית הוא הפשטות. ככל שהתפריט שלכם פשוט וקל להכנה, תרוויחו יותר לכיסכם. כאשר אתם מוכרים דרך חלון אתם מוגבלים בכמות ההזמנות בו-זמנית. מתשאול של בעל משאית מזון, עולה כי מגבלת הספקת המזון לשעה היא כתשעים מנות. על כן, בעת שיא הלחץ עליכם לספק את הסחורה כשהמפתח הוא שככל שהמנה פשוטה יותר, כך תוכלו לספק יותר מנות ליותר אנשים בפחות זמן. כך תמקסמו כמובן את הרווחים שלכם.
  2. צוות מיומן – לצוות, כמו בכל עסק, יש תפקיד מפתח. על צוות העובדים להיות ערוך מבעוד מועד לעבודה אינטנסיבית בזמן קצר יחסית. על הצוות להיות מיומן, ושכל אדם יודע בדיוק מה תפקידו. אי-סדר יכול לגרום לתגובת שרשרת במהלך ההזמנות, דבר שיגרום לשרשרת ביטולים ולהפסד כספי. מומלץ להעסיק לאירועים המוניים רק עובדים מיומנים, וכמובן להגיע כמה שעות לפני פתיחת הדלתות להכנות, לסידור ולהקמה של משאית המזון.
    מלבד זה, מומלץ שכל צוות העובדים במשאית יעבור הכשרה קצרה בתחום של בטיחות המזון. זאת על מנת למזער טעויות בעבודה עם מזון, גם אם המזון מגיע מבושל, ולהימנע מהאפשרות לזיהום מזון משני.
  3. הכנות מוקדמות – כאן המשמעות של "הכינותי מראש" תופסת משמעות עליונה. האם מלבד המזון נדרש לספק כלי אוכל, מפיות, שולחנות וכיסאות אירוח? תשתדלו להיות ערוכים לכל אירוע ואירוע, ובאופן כזה שלא תופתעו בשטח. תזכרו שאתם עסק על גלגלים, ושאינכם יכולים לעזוב את העמדה לאורך כל שעות הפעילות של האירוע, בלי קשר לאופיו או להיקפו.

פוד טראק שיש בו מתקני בישול, צלייה, אפייה או טיגון – יופעל על *גז בישול או על חשמל (אינדוקציה), ולא באמצעות גחלים.

במשאית/ נגררת / פוד-טראק יותקן מטפה אבקה 6 ק"ג עם אישור תקינות המטף.
*בפוד טראק שקיים בו שימוש בגז, יש ליישם דרישות ת"י 158 ובעל העסק יחזיק אישור מבעל מקצוע מוסמך לעבודת גפ"מ.

ביטוחים ואישורים:

  1. ביטוח צד ג'.
  2. ביטוח חבות מעבידים.
  3. רישיון יצרן ואישור מהרשות המקומית להפעלת הדוכן באירועים ובפסטיבלים.

משאיות מזון
צילום: by biggifraley from Pixabay

רשימת הציוד להפעלת המשאית

  • מומלץ – מיזוג אוויר!
  • מיכל איסוף מי ביוב ואפשרות לחיבור למקור מים חיצוני.
  • לוח חשמל ואפשרות לחיבור חשמל חיצוני כאשר הנגררת מאוחסנת,
    על מנת לספק קירור כאשר אין פעילות.
  • שולחנות עבודה משולבים במקררים תחתונים.
  • אחסון למיקום בלון גז וחיבור חיצוני במידה ונדרש.
  • כלי עבודה: משטחים, סכינים וכל הציוד הנדרש לתפעול שוטף.
  • מקרר שתייה תחתון (אופציונלי).
  • פלאנצ'ה (וציוד בהתאם לאופי העסק).
  • מנדף למקרה של טיגונים.
  • צ'יפסר כפול – בהתאם לצורך.
  • מטף כיבוי במשקל 5 ק"ג.
  • פחי זבל לטובת קהל הלקוחות.
  • שטחי אחסון רבים ככל הניתן.

לסיכום

מסתמן שתופעת הפוד טראקס הולכת וצוברת תאוצה בארץ. בהשוואה לעסקי מזון אחרים, כגון פתיחת מסעדה, היתרון כאן הוא כפול ואף משולש – ברמת הסיכון; בהוצאות הראשוניות הדרושות להקמת העסק; בהיעדר תקורה. הרגולציה מזערית ואינה מכבידה בהפסד של משאבים (כסף וזמן).

חשוב מאוד למתג את משאית המזון ולא להסתפק בעיצוב ובצביעה חובבניים. ההשקעה באנשי מקצוע מביני עניין תשתלם כבר בטווח הקצר ובוודאי בזמן הארוך.

להצלחת הפוד טראק שלושה מפתחות עיקריים: הכנת מקסימום מנות במינימום זמן; צוות יעיל ומיומן; הכנות מוקדמות במידה המרבית.

האם המדריך הועיל לך?

(0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים)

עוד כתבות בנושא

 

מצאתם טעות? מעוניינים להוסיף מהידע המקצועי שלכם? לחצו כאן!

 

 

לכל המדריכים >

 

 
1
תמונת המשתמש
שאלה
פתיחת מכירה ביתית
אם מותר ליפתוח פוד טארק האם מותר לעשות מכירות קפה וקינוחים ביתיות ללא רשיון עסק??
04/03/2023
 
2
תמונת המשתמש
דורון
יבוא פוד טראק
היי מה העלויות שאני צריך לדעת לפניי ההזמנה ? מכס , מס קניה , ברוקרטיה בארץ ? מע"מ ?
02/02/2023
 
3
תמונת המשתמש
יוסף
מקום קבוע
האם אפשרי בארץ למקם פודטראק באופן קבוע בערים? מדרחוב וכו? אם כן איפה מבררים או מקבלים היתרים?
08/09/2022
 
4
תמונת המשתמש
אביתר
טרנד ה-פודטראק - מדריך מושלם!!
מדריך מפורט וכל כך נכון, חבל שהגעת עליו רק עכשיו שהתחלתי בתהליך ההקמה של הפוד טראק... לשמחתי החכמתי ואני ממתין לעדכון ממך קלוד! לאחר שיחתנו ממתין לכתבה הבאה שלך, שהשוק ייפרץ ונוכל להתחיל לעבוד בכל הארץ (כשיקרה)
16/08/2021
 
5
תמונת המשתמש
אביתר
מדריך מעולה!! וסופר מושקע
כל הכבוד על המידע, לסיום יצרתי קשר מול קלוד האדריכל שהשלים לי את כל החוסרים בכתבה... אלוף!! תודה רבה
11/06/2021
 
6
תמונת המשתמש
משה גלילי
מאמר אווירה מטופש. לא מבהיר שום נקודה
מלבד אולי שצריך לפנות לאדריכל מקסימילייאן ליעוץ..
27/05/2021
 
7
תמונת המשתמש
שחר
מה לגבי מכירת משקאות ומיצים ללא אוכל?
האם החוקים משתנים המידה ואני מחלק משקאות ומיצים ללא אוכל בכלל, כשירות/ אירוע?
30/03/2021
 
8
תמונת המשתמש
פרח לולו
פוד טראק
האם ידוע על עמותות או רמות שמסייעות בהלוואות לעסקים חדשים ?
12/02/2021
 
9
תמונת המשתמש
מאור
פוד טראק 2.2 ניגרר למעשנה
שלום לך אני רוצה לעות ניגרר טן 2.2.למעשנה ואת אומר שאסור בגיחלים אז הנתחים אומורים להיעשות לפני ובכיאילו הם במעשנה בניגרר או או אשמח לתשובה
21/12/2020
 
10
תמונת המשתמש
טונה
אוכל עד הבית
עשית לי תיאבון
10/11/2020
 
11
תמונת המשתמש
יזם
לא הבנתי כלום
המאמר הנ''ל אינו מחדש דבר וניתן לבדוק הכל ברשת כולל איך וכמה יעלה אישורים וכו'
08/07/2020
 
12
תמונת המשתמש
זיו
תודה
תודה על המידע,בהחלט בסיס טוב להתחלה ,אני עסקתי בזה בקנדה ונראה מהכתבה שלך שבארץ זה אפילו קל יותר
15/02/2020
 
13
תמונת המשתמש
רביב
שווה
תודה לכם - מדריך שווה
03/02/2020
 
14
תמונת המשתמש
לונה
פודטראק
מעולה, תודה
21/12/2019
 
15
תמונת המשתמש
דניאל
תודה
תודה על המידע נתן לי בסיס טוב להתחלה.. קצר(יחיסת) קולע ומקצועי.
20/12/2019
 
16
תמונת המשתמש
פוד טראק מהסרטים
מעוניינת למכור בפסטיבלים
יש לי פוד טראק (אוטובוס) איך מגיעים למכור בפסטיבלים ? ובהופעות? יש מישהו בקהל שיכול לקשר אותי לאנשים הנכונים?
02/12/2019
 
17
תמונת המשתמש
Einat
כתבה מקיפה על נושא
הולך ומתפתח! תודה תודה. יישר כוח
01/07/2019
 
18
תמונת המשתמש
תום
לא ברור כל נושא תשתית החשמל והמים
נניח שאני נמצא במקום בו אין תשתית חשמל ומים, מה עושים? האם גנרטור יכול להפעיל את כל מכשירי החשמל+מזגן קטן?
01/06/2019
 
19
תמונת המשתמש
דן
שאפו
אהבתי אבל תמליצו על ספקים טובים, רוצה להקים עסק כזה
30/05/2019
 
20
תמונת המשתמש
מקים משאית מזון
חבר'ה ריספקטטטטטטט
הבאתם אותה במדריך מושלם. כל הכבוד!
26/05/2019