מה ההבדל בין קיוסק לפיצוצייה?

רבים מהאנשים חושבים שמלבד המונח בין שני סוגי העסקים אין ממש הבדל, אז נשים את הקלפים על השולחן ונציין כי קיים הבדל (מהותי) בין קיוסק לפיצוצייה. מוזמנים לקרוא את המאמר הבא

 

 

ההבדל המהותי בין השניים מסתתר דווקא בחוק רישוי עסקים, מכיוון ששני סוגי העסקים טעוני רישוי, וקיים לגביהם מפרט ותקנות שונות, בקיוסק לפי הצו מתואר רישיון עסק לקיוסק כעסק עם ההגדרה באה "“כל מקום שמוכרים בו אחד או יותר מהמצרכים הבאים: משקאות קלים (לא אלכוהוליים) בבקבוקים או באריזות סגורות על ידי היצרן, עוגות, כעכים, לחמניות, ממתקים ו/או גלידה, ואינו כולל מקום בו מגישים או מכינים מאכלים מבושלים, מטוגנים או סלטים.”

משמע כי בעסק מסוג "קיוסק" יתקיימו התנאים הבאים:

1 .בקיוסק מותר למכור משקאות קרים, עוגות, כעכים, לחמניות, ממתקים וגלידה.

2 .בקיוסק אסור להכין ו/או להגיש מאכלים מבושלים, מטוגנים או סלטים.

3 .בקיוסק אסור למכור ו/או להגיש משקאות משכרים לצריכה במקום.

על פי צו רישוי עסקים קיוסק מוגדר לפי פריט רישוי 4.7 א.

בקיוסק אין צורך בשטח אחסנה

בקיוסק לא מתבצעת כל פעילות משנה המשפיעה על המוצר, והוא נמכר ללקוח ללא טיפול או הכנה מוקדמת – מוצרי בעלי רישיון יצרן ארוזים מראש.

אז מה ההבדל בין קיוסק לפיצוצייה בעצם?

ראשית נחזור לצו רישוי עסקים, בצו רישוי עסקים פיצוצייה מוגדרת כפריט רישוי 4.7 ב' – הפריט רישוי זהה לרישיון עסק למרכול.

אין הגדרה לשטח מינימום אך הדרישות לעסק מסוג זה דיי זהות למרכול, כגון שטח אחסנה (מחסן) שהיה בשטח שלפחות 20% משטח המכירה.

בפיצוצייה ניתן למכור (לא להגיש) אלכוהול, בקיוסק אסור!

מגוון המוצרים בפיצוצייה יכול להיות רחב יותר, שימו לב שישנם רשויות בארץ שאינם מודעות להבדלים, ולכן מומלץ להתייעץ מול מחלקת רישוי עסקים בכל רשות ורשות מוניציפלית.

האם המאמר הועיל לך?

(0 הצבעות, 0 מתוך 5)

עוד מאמרים בנושא

 

לשאר הכתבות >

תגיות:  בעלי עסק  בעלי עסקים  הזדמנויות עסקיות  הזדמנות לרווחים  לוקיישן  מקים עסק  עסק מצליח  קהל יעד  רישיון עסק