קודם כל .. צריך לכתוב תוכנית עסקית! קטנה אומנם אבל עדיין לכתוב כזו, הרבה מאוד יזמים בתחום המזון זורמים בישראלית וחושבים שיהיה בסדר
על מה התוכנית צריכה לענות ?
היא צריכה להגיד איך האיך איך להשיג את המטרות , אבל מה המטרות האלו ?
1. החזר השקעה תוך שנתיים מהקמת העסק
2. עלות הקמה - כמה צפוי לעלות לנו העסק
3. איך משיגים רווח של 15% , רווח תפעולי כל חודש
4. איך משיגים עלות מזון ועלות כוח אדם של לא יותר מ 60% ביחד
5. מיקום נכון, שכירות של לא יותר מ .. 7% מהמחזור הצפוי
6. מה הממוצע לעסקה , פעולת קופה וכמות עסקאות ביום נדרשת יומית על מנת להגיע למחזור חודשי שיגלם 7% מהמחזור .
7. הוצאה של 5% על פרסום כל חודש ממחזור עתידי צפוי , על מנת להביא לקוחות חדשים
8. מה התוכנית התפעולית של המקום, מה תהיה הזרימה של הבונים על מנת לספק שירות מהיר
9. איך המקום יהיה מעוצב מה הוא משדר ,האם STREET FOOD ואז עיצוב עממי ופשוט עם כסאות כתר פלסטיק ותאורה מאוד גבוהה, או משהו עם תאורה עמומה, מה שמאוד לא נכון לפיצריה זה ברור שזו צריכה להיות תאורה גבוהה, או שמא אנחנו רוצים מקום היפסטרי ומגניב עם כסאות לא זהים ?
מקווה שזה פתח לך את הראש, לשאלות נוספות
** ואיך גם אתם צריכים לחלק את השותפות בניכם ואחוזי חלוקת השותפות, תמיד מוזמן לשלוח מייל ל smartplate@yahoo.com . כל עוד זו לא פגישה פרונטלית, אני תמיד שמח לעזור בחינם, במיוחד ליזם צעיר כמוך .